Balast compatabil pentru terasamente (0 63mm) nisip Piatra (16 31 mm) piatra sparta Pietris (8 16mm pietris margaritar ref

nisip 

Nisip (0-4 mm)

Prin nisip se întelege o roca sedimentara neconsolidata, provenita din sfarâmarea unor minerale, roci sau organisme si care se prezinta sub forma unei acumulari de granule fine (0,063–4 mm)-sortat si spalat.

 


 

pietris_margaritar

 

Margaritar/Pietris (4-8 mm)

Margaritar roca sedimentara , din  sortarea balastului sau sfarâmarea unor minerale, roci sau organisme. Spalate si sortate  in intervalul 4-8 mm sunt cunoscute sub numele de margaritar sau pietris.

 


 

Pietris (8-16mm

 

Pietris (8-16 mm)

Pietris roca sedimentara, provenita din  sortarea balastului sau sfarâmarea unor minerale, roci sau organisme. Spalate si sortate  in intervalul 8-16 mm sunt cunoscute sub numele de pietris.

 


 

Piatra-(16-31-mm)

 

Piatra mare (16-31 mm)

Pietris roca sedimentara, din  sortarea balastului sau sfarâmarea unor minerale, roci sau organisme. Spalate si sortate  in intervalul 16-31,5 mm sunt cunoscute sub numele de piatra mare.

 


 

ref

 

Refuz de ciur (>31,5 mm)

Piatra roca sedimentara, provenita din  sortarea balastului sau sfarâmarea unor minerale, roci sau organisme. Sortate peste 31 mm sunt cunoscute sub numele de refuz de ciur. Este utilizat ca material de constructie, tratament de drumuri, terasamente


 

piatra sparta

 

Piatra concasata de rau

Agregate concasate  provenita din sfarâmarea unor minerale sau roci. Spalate, concasate si  sortate. Sunt cunoscute sub numele de agregate concasate. Piatra concasata este utilizat ca material de constructie, tratament de drumuri, terasamente, inbracaminte din beton de ciment,betoane de inalta performanta, etc.


Balast compatabil pentru terasamente (0-63mm)

 

Balast compactabil (0-70 mm)

Balast este un amestec de pietria,nisip,liant, de obicei de natura sedimentara utilizat în constructii pentru terasamente,umplutura.